Gamla beiga/ljusgrå Macar från 80–talet var gediget byggda och många tickar fortfarande envist på. Men att en mus skulle klara av 18 år av så gott som daglig användning måste vara någon sort rekord.

Den Mac IIci från 1989 som Jo använder för att skapa fakturor med, fungerar fortfarande perfekt. Nyligen gav dock den mus som tillhört denna dator genom hela dess livstid upp. Musknappen på den gamla ADB–musen hade till slut lagt av och levererat sitt sista klick.

Som tur var fixade kompisen Maria Langer biffen och letade upp en bättre begagnad ersättare ur sina gömmor. Den Macmus som illustrerade denna solskenshistoria såg inte riktigt rätt ut, kontakten var inte den gamla runda mini–DIN–varianten.

En snabb koll visar att bilden kom från ett moddningsprojekt där innandömet till den klassiska musen bytts ut mot moderna optiska grejer med USB–anslutning.