Snikversionen av gamla vita iMac 17–tum kommer även i fortsättningen att finnas tillgänglig i oförändrat utförande för inköp till skolor och universitet. Från början var denna version tänkt endast för detta syfte, men släpptes sedan till allmän försäljning. Nu är den återigen exklusiv just för undervisningsinstitutioner.

Det enda som såg lite konstigt ut vid pressvisningen av nya iMac var Apples Mighty Mouse som med sitt vita blanka yttre inte alls matchade nya eleganta iMac med de nya tangentborden. Min undran om det var på gång något nytt vad gäller Apples mus fick såklart inget riktigt svar. En liten förändring har dock skett. De mäktiga möss som levereras med iMac har fått kortare svans än de som säljs separat. Allt för att minska besvär med sladdhärvor.

Det är konstigt att Apple inte kan göra en riktig mus, med tanke på den långa tradition som finns. Apple var ju faktiskt först med att göra datormusen till standardutrustning.