Apples nya sätt att grundligt gå igenom nya produkter med genomtänkta och perfekt producerade instruktionsfilmer debuterade på allvar med introduktionen av iPhone.

Smart nog fortsätter Apple på den inslagna vägen med en riktigt maffig genomgång av iLife ’08 (en dryg halvtimme lång). Jag rekommenderar att du laddar ned den allra fetaste presentationsvideon (765 MB) och fläskar upp den i fullskärmsformat.

Precis som för iPhone har man plockat fram ännu en Steve Jobslik presentationgubbe ur Cupertinos hemliga underjordiska laboratorium. Åtminstone har dessa män i svart tröja fått en grundlig skolning i presentationsteknik enligt Jobsmodellen.

iLife ’08 har fått riktigt trevliga och nyttiga nya finesser. Inte minst arbetshästen iPhoto som så många av oss litar till som visuellt minne, har fått många smarta nya funktioner. Helt nyskapade iMovie verkar också riktigt intressant.

iLife ’08 kostar 745 kronor inklusive moms för en användare, familjepaket går lös på 945 kronor, om du inte hellre slår till och köper en ny iMac där iLife ’08 redan ingår.

Snabb leverans med fri frakt från Apple Store.