Apple kommer att sälja massor av sina nya tangentbord, det är jag övertygad om. Jag blev särskilt positivt överraskad av den ytterst smidiga trådlösa varianten.

En del kanske svär över att detta är en kompakt version som saknar nummertangentbord, men som högerhänt älskar jag detta faktum.

Ett vanligt tangentbord har en massa dött utrymme till höger (om man nu inte jobbar med bokföring dagarna i ända), som innebär att avståndet mellan tangenterna och musen blir på tok för långt.

Detta betyder ofta att du får sitta i vinkel mot skärmen och sträcka dig efter musen. De som är vana vid tangentbordet från MacBook (som detta i praktiken är), hittar dessutom allt på välbekanta ställen. Apples bärbara Macar är nu normen som de stationära får anpassa sig till.

Ett tips särskilt för de som använder denna typ av tangentbord är att testa inställningsprogrammet Keyclick, som låter dig få en diskret återkoppling för både tangenter och styrplatta. Kanonbra funktion som kostar blygsamma 5 USD.

Sedan är det skönt att svenska Apple äntligen släppt sargen och tagit hela webbplatsen till samma enhetliga stil som den hos moderskeppet. Innehållet är dock ännu inte helt uppdaterat till svenska för många av de nya produkterna.

Apples trådlösa tangentbord kostar 795 kronor inklusive moms, det stationära 499 kronor inklusive moms hos Apple Store.