Jag har länge gått och sneglat på Gollas mobilväskor och tänkt att det borde finnas en lite större variant som rymmer min iPod. När jag sedan hos PikMee upptäckte att det finns just en sådan, Golla Music, var det bara att slå till.

Höst, vinter och vår är det inga problem att stoppa ned sin iPod i en ficka. På sommaren däremot blir lämpliga fickor lätt en bristvara.

Golla Music passar särskilt nu under sommaren perfekt att med sin karbinhake haka fast i en bälteshälla på shorts eller jeans. Den rymmer förutom iPod och hörlurar det nödvändigaste för att glassa runt en solig dag eller ljummen kväll.

En ficka under flärpen är perfekt för till exempel kreditkort och sedlar. Baktill finns en ficka med dragkedja för annat löst plock såsom nycklar. Insidan är fodrad och skyddar därigenom din iPod från onödiga repor.

Rejäl kvalitet och omsorg om detaljer gör det lätt att rekommendera Golla Music som ett smidigt sätt att bära med sig sin iPod. Många varianter både vad gäller design, färg och mönster gör det dessutom lätta att hitta en favorit.

Golla Music Vine Grey som jag fastnade för kostar 139 kronor, vilket den är väl värd. Leveransen var snabb och PikMee har en hel del annat intressant att erbjuda.

När jag beställde min Golla Music slank det dessutom med en smart svenskdesignad plånbok i minimalt format, som till sin konstruktion är rena partytricket. Plånboken by Raymond är även den ett bra och roligt lättviktsval sommartid, istället för en vinterfet plånbok.