Det finns massor av program som kan kontrollera iTunes via menykontroller och/eller tangentbordskommandon. Av slentrian har jag använt Synergy, vilket var det som klarade jobbet bäst för några år sedan.

När jag pimpat upp min MacBook som jag fått via jobbet, har jag testat en del andra alternativ. Det jag slutligen fastnat för är Menuet. Förutom att vara föredömligt enkelt att använda, så är det nu dessutom gratis. Du får en fri licens om du samtidigt förbinder dig att skänka en slant till valfri välgörenhetsorganisation (careware).

En annan fördel med Menuet är att den tar upp minimalt med utrymme i menyraden. Spelarkontroller, som finns i en mängd varianter, trillar ned från menyraden när du behöver dem. Med tiden (och tidsbrist), har jag blivit alltmer allergisk mot program som krånglar till enkla saker i onödan och är i vägen när de inte behövs.

Programmet Art Collector är även det gratis, när du väl registrerat Menuet (Tips: använd inte åäö när du registrerar). Art Collector hjälper till att snabbt och smidigt hitta skivomslagsbilder till musik i iTunes. Något som behövs då och då när den musik du rippat/hittat inte finns tillgänglig för iTunes inbyggda skivomslagsfunktion.