Apples aktie rusar just nu på börsen. Det tapp som kom efter det att AT&T redovisat de första siffrorna för iPhonepremiären, togs snabbt igen och mer därtill efter Apples minst sagt positiva kvartalsrapport.

Det som driver aktien just nu är att Macförsäljningen går så bra, kopplat med rekordhöga vinstsiffror. Just nu står Appleaktien i drygt 148 USD, mer än 8 procent upp från igår.

Jane Snorek från First American Fund, som räknar med att Macförsäljningen ökat ytterligare 40 procent om ett år, sammanfattar fenomenet.

”The only thing that kept people from getting Macs before is that they thought it was expensive and you couldn’t do some Windows programs on them. But they’ve taken down all those barriers, and that’s why you’ve seen it take off.”

Där ser man, Fake Steve Jobs råd kan man lita på.