Inför kvällens kvartalsrapport från Apple har Appleaktien backat en del. Anledningen är uppgifter från AT&T som vid en första anblick tyder på en svagare försäljning än väntat för iPhone under premiärhelgen.

Samtidigt har många analytiker verkligen börjat få upp ögonen för vad iPhone plus resten av Apples välmående uppställning kan komma att innebära framöver. Shaw Wu rekommenderar köp för att utnyttja sådana här tillfälliga svackor och har satt riktpriset för Apple till 165 USD.

”In our view, it is more than just a classic old school product in that it is landscape changing, being the first true convergence device that combines the best media player (widescreen video iPod), a near full-function web browser (Safari), email/contacts/calendar, and a mobile phone.”

Gene Munster håller fast vid sitt mål på 205 USD för Appleaktien om ett år. Då beräknas genomslaget för 2009 med Apples nya redovisningsmetod vara inräknat i värderingen.

”While it is early to be using ’09 numbers, we believe that as ’09 comes into focus, investors will start to put numbers around Apple’s booked revenue metric.”

Stephen Coleman blickar ännu längre. Inom fem år kommer Apple enligt honom att vara det första företaget i världen att värderas till en triljon (1 000 000 000 000) USD.

”Apple is old enough and big enough to compete with any other company in the world.”

För Fake Steve Jobs råder såklart ingen tvekan, det är bara köp som gäller.