I samband med att jag flyttat MaxiMac till egen server, har jag varit mer än vanligt/hälsosamt fixerad vid besöksstatistik. Dels genom att kika på hur servern serverar sidor i nästintill realtid (VNC), men även genom de vanliga verktyg jag använt mig av tidigare.

Googles utmärkta webbanalystjänst Google Analytics är kanon. En snabb koll på de viktigaste parametrarna från denna tjänst, erbjuder den excellenta widgeten Dashalytics. Men plötsligt kom inga staplar genom denna längre. Jag misstänkte att det var något problem från Googles sida, i och med serverflytten, men allt såg normalt ut där.

En titt på Dashalytics webbplats förklarar det hela. Google Analytics har nu permanentat sina nya och tjusiga rapporter och slagit av det gamla gränssnittet. Dashalytics tog data från denna gamla visning, som nu alltså inte längre levererar.

”Dashalytics 3.0 is on the way (one or two days). Version 2 has stopped working as Google Analytics old interface was retired on July 19th.”

Om ett par dagar ska dock Dashalytics 3.0 finnas färdig som åtgärdar problemet. Då ges även tillgång till samma snygga och smarta visning som Google Analytics använder sig av direkt i widgeten.