Hygglot Steve Jobs har lovat att alla som varit heltidsanställda minst ett år hos Apple i USA, ska få varsin 8 GB iPhone mot slutet av Juli. Detta besked gavs vid ett möte med Appleanställda i morse.

Jobs beskrev där iPhone som det tredje benet för Apple att stå på. De två tidigare är Mac och iPod/iTunes. Förhoppningen är att Apple TV ska kunna bli det fjärde benet som Apples affärer i denna stolsmetafor ska vila på. Just nu är dock fokus helt förståeligt på iPhone.

Vidare lovade Jobs att de Macmodeller man jobbar på just nu, som dyker upp nästa år, kommer att vara helt otroliga. En antydan gavs även om att iPod framöver kommer att baseras på OS X, precis som iPhone redan gör.

Jobs svarade vidare på en del frågor kring iPhone. Att lanseringen sker klockan 18.00 lokal tid är för att de som vill ha en iPhone inte ska behöva ta ledigt från jobbet. Valet av det långsammare EDGE–mobilnätet över 3G har främst att göra med bättre täckning och att 3G–kretsar drar för mycket ström.