Här är lite intressant läsning i tre steg. Fake Steve Jobs tipsar om en blogg som skriver om en artikel vilken utropar Microsofts bortgång. Förutom att lista orsaker till Microsofts minskade framgång, är en av grundteserna i denna läsningsresa att Mac OS X är nyckeln till Apples ökande framgång.

”As I’ve said all along, Apple’s threat just isn’t because of the iPod, it’s because of OS X. OS X is the trojan horse for Apple, and it’s being expanded to the device level with Apple TV and the iPhone. And of course OS X powers every Mac out there, making a computing platform so attractive that you simply just don’t hear about many Windows enthusiasts outside of hardcore gamers and those still infatuated with building their own rigs part-by-part.”

Apropå den omåttligt kaxige Fake Steve Jobs, så missade jag en underhållande första aprilspecial från Engadget. Ryan Block intervjuar här FSJ om hur det egentligen är att vara ”El Jobso”.