Ibland får man bekräftelse på ett fenomen nästan direkt sedan det upptäckts och man börjat fundera på det. När jag kollade serverstatistiken för MaxiMac idag noterade jag att andelen besökare som använder Firefox har ökat rejält på sistone.

Jason Snell hos Macworld US har uppmärksammat samma trend hos besökare till Macworlds samlade webbplatser. Tidigare har trenden främst handlat om att Windowsanvändare övergett Internet Explorer till förmån för Firefox. Nu verkar det onekligen som att även Macanvändare i allt högre grad väljer Firefox före Safari.

Firefoxutvecklaren Colin Barrett har efterlyst återkoppling från Macanvändare kring vad som saknas i Firefox inför Firefox 3. Med en ännu mer Macanpassad version (fixade formulär och snabbare uppstart) av Firefox runt hörnet, kanske det är läge för Apple att släppa Safari 3 innan OS X 10.5 Leopard gör sin försenade debut.