När du lämnar Macen på en längre tid för att spela musik, ladda ned något eller konvertera video, så är det onödigt att bildskärmen är igång. Dels kan bilden brännas in, inte lika stort problem med platta skärmar som med gamla tiders feta CRT–skärmar, men en viss blekning av ständigt genomlysta färgelement blir det med tiden. Dessutom har belysningselementen i en platt skärm begränsad livslängd.

En Cinema Display har en knapp på sidan för att slå av skärmen, men en gammal Studio Display som den jag har, eller skärmen i en iMac, går inte att slå av separat. Jag har själv löst detta med en skräddarsydd skärmsläckare som Edward Patel (Memention) skapat, men nu finns en smidigare lösning.

Sleep Display Widget låter dig enkelt slå av skärmen med ett klick. Så fort du aktiverar datorn med tangentbord eller mus så går skärmen igång igen. Du kan om du vill ställa in en viss fördröjning innan skärmen släcks med denna föredömligt enkla widget. Sleep Display Application har inte utvecklats lika mycket men innehåller samma grundfunktion i form av en vanlig applikation.