Världens bästa TV–serie – Battlestar Galactica, är inne på sin tredje säsong och har just fått klartecken för ytterligare 22 avsnitt under säsong fyra.

En extra ambitiös avknoppning från serien är det datorspel som tagits fram med frivilliga krafter. Beyond The Red Line har nyligen släppts i demoversion för såväl Windows, Linux som Mac OS X (med måttliga systemkrav). Mer om detta gratisspel finns att läsa hos Macworld US.

Beyond The Red Line laddas med fördel hem som torrentfil. Har du inget BitTorrentprogram för detta så rekommenderas Transmission starkt.

Sci Fi channel uppmuntrar dessutom Battlestar Galacticas fans att producera egna fanfilmer. Till hjälp för detta finns BSG Videomaker Toolkit, en hel uppsättning med ljud, visuella effekter och musik att använda till egna BSG–fanfilmer.

Kolla gärna in den fanfilm som visar vad som händer om du försöker ladda ned BSG illegalt. En iPod kontrollerad av Cylonerna är inte att leka med.

Battlestar Galactica var bland de första TV–serier som drog fördel av att kunna köpas via iTunes Store. Tyvärr inte möjligt här i Sverige där serien dessutom hanterats ganska vårdslöst av Kanal 5. Avnjutes med fördel hellre i DVD–boxform. Säsong ett finns ute nu och säsong två släpps i maj.

So say we all.