Svenska Audio Pro har ända sedan tidigt 1980–tal legat långt framme vad gäller avancerad högtalarteknik. När jag letade information om en subbas, hittade jag en riktigt intressant produkt som precis ska ut på marknaden. Audio Pro Porto är en ny portabel musikanläggning anpassad för iPod.

Med denna introduceras samtidigt den första prismässigt överkomliga produkten som använder en extremt intressant svenskutvecklad högtalarteknik. EmbracingSound heter metoden som gör att stereoljud kan återges från en enda centralt placerad ljudkälla. Audio Pro har dessutom sedan länge kläm på detta med att få rejäl och exakt basåtergivning från små högtalarlådor.

Stilfullt läderklätt hölje med inbyggd RDS–radio, extra linjeingångar samt video– och audioutgångar ger en komplett kringutrustning för din iPod. Audio Pro Porto finns förutom i svart även i rött utförande. Väger 2,1 kg och drivs med ett rejält uppladdningsbart batteri.

Det vore extremt intressant att få testa denna modell, jag har på känn att den kickar rumpa med det konkurrenterna har att erbjuda i samma prestigeklass. Dessutom är den ju hur snygg och retrorätt som helst.

Ska dyka upp i butik nu i slutet av mars. Än så länge har jag bara hittat den hos Voxon där den kostar 3285 kronor.