Tack och lov för John Gruber. Det är alltid lika uppfriskande att ta del av Grubers analyser och dechiffrering av diverse luriga artiklar på nätet.

Nu senast har Macrovisions VD Fred Amoroso försökt sig på att som svar på Steve Jobs öppna brev om DRM, publicera ett eget öppet brev. Detta ger sig ut för att på något bakvänt sätt lovorda Jobs för att han dragit igång debatten, samtidigt som det talar helt i egen sak och erbjuder märkliga argument till försvar för DRM.

Gruber är inte nådig, men som alltid dråpligt rak på sak när han bit för bit avslöjar det egentliga budskapet i Amorosos text.

”Just because we have sold the entertainment industry on the pipe dream of “interoperable DRM” that can’t actually be implemented does not mean they should stop paying Macrovision in a futile attempt to make it happen.”

Gizmodos Matt Buchanan går även han hårt åt Amorosos inlägg.

”Jesus CHRIST. Stop with the ”open letters.” We know you’re just copying Steve because he’s the cool kid in class and all, but come on. You know how everyone accuses you guys of just copying Apple? You’re doing it. Right. Now. He doesn’t care what you think. And no, he’s not going to hand over FairPlay, so stop asking.”