Ja då menar jag inte Steve Jobs, utan Stephen Manes, teknologiskribent för Forbes och PC World. Förutom att denne man rapporterat om sådant i diverse publikationer sedan 1982, så har han dessutom författat en grundlig biografi om Bill Gates, samt ett antal hyllade barn och ungdomsböcker.

Det här kan vara rätt mix för att som Fake Steve kunna ha överblick över teknikfältet och dess aktörer, kopplat med fantasi och kreativt skrivande. Det må vara hur det vill med detta, men Fake Steve hade i alla fall förhandsinfo om en dräpande recension av Windows Vista från nämnde Stephen Manes.

”Vista is a fading theme park with a few new rides, lots of patched-up old ones and bored kids in desperate need of adult supervision running things. If I can find plenty of problems in a matter of hours, why can’t Microsoft? Most likely answer: It did–and it doesn’t care.”

Recensionen är intressant och underhållande läsning eftersom den går in lite mer i detalj på Windows Vistas tillkortakommanden, med ett gäng skönt citatbara påståenden. Det här är inte det vanliga konstaterandet att Vista kräver mycket resurser, har klen support för drivrutiner och har lånat mycket från Mac OS X.