Nu när Apple äntligen får använda sitt varumärke för all aktivitet, även inom musikområdet, så öppnar sig helt nya möjligheter att marknadsföra iPod. Den uppgörelse man tidigare hade med Apple Corps. vad gäller varumärkesrätt, innebar att det inte var tillåtet för Apple att sälja musik i någon som helst fysisk form.

Nu kan däremot Apple lägga in musik redan från början i alla iPodmodeller. En inte alltför avancerad gissning är att denna hantering kommer att inledas i och med att The Beatles katalog gör debut i iTunes Store. Det ryktas redan om en speciell Beatles Yellow Submarine iPod till Alla hjärtans dag nästa vecka.

Det finns alla möjligheter att samarbeta kring kampanjer med skivbolag, som säkert vill få chansen att nå ut med aktuella artister genom smakprov i sålda iPod. Det öppnar sig dessutom en marknad för fler specialversioner av iPod med olika teman och artister.