Den färska ryktessajten Apple Recon, som gärna skryter om sin egen förträfflighet, har pratat vitt och brett om en bomb de lovat släppa idag. Bomben ifråga är en artikel som spekulerar i att Apple har planer på att göra det möjligt att köra Macprogram under Windows.

Man pratar alltså inte om att köra Mac OS X på vanliga PC–burkar, utan om att använda ett kodbibliotek som låter program köras fristående med Windows som operativsystem. Tidigt under utvecklingen av det som kom att bli Mac OS X fanns denna möjlighet. Operativsystemet hette på den tiden Rhapsody OS och fanns i en version kallad Yellow box for Windows, denna innehöll alla APIs som krävdes för att skriva och köra Rhapsodyprogram under Windows. Här är det alltså frågan om att damma av denna gamla teknologi igen.

Det låter långsökt, men Apple har kommit med rejäla överraskningar tidigare. Skiftet till Intelprocessorer och introduktionen av Boot Camp är två sådana som fört Apple och PC–världen närmare varandra.

En intressant artikel är det hursomhelst, vilken diskuterar strategiska fördelar respektive nackdelar med ett sådant initiativ från Apple.