Det ser ut som att nästa version av Apples produktivitetspaket iWork äntligen får ett kalkylprogram som sällskap till dagens ordbehandlings– (Pages) och presentationsprogram (Keynote). Rykten kring det som florerat under namnet Numbers har varit i svang ända sedan iWorks födelse.

Skärmbilder från en version av detta kalkylprogram har letat sig ut på Interwebben, tillsammans med dess programikon. Som väntat får även Pages och Keynote en uppdatering i och med iWork ’07. Det här kan bli ett smidigt paket som säkert kan få fler att upptäcka att Apples smörochbrödprogram är riktigt trevliga alternativ till Office.

När nu VBA försvinner från Macversionen av Excel, kan vi räkna med att hårda Excelanvändare hursomhelst måste köra en Windowsversion för full kompatibilitet med mer avancerade kalkylapplikationer. Det borde med andra ord finnas plats för ett alternativt kalkylprogram för de som inte har så extrema kalkylbehov.