En tidigare uppgift om att processorerna i både iPhone och Apple TV kommer från Intel har visat sig vara felaktig. Apple TV använder någon form av Intelprocessor, vilken har ännu inte avslöjats. iPhone däremot använder sig inte av Intel.

Möjligtvis är det en ARM–processor, den gamla bekantingen från Newtontiden som gäller. De är sedan länge specialiserade på processorer för liknande produkter som kräver låg effektförbrukning.

Apple var för övrigt delägare i företaget Advanced RISC Machines som tagit fram ARM–processorserien. All utveckling av Newton lades ned i den storstädning av Apple som Steve Jobs startade vid sin återkomst till Apple för tio år sedan. Apple sålde sedan sin andel av ARM med god förtjänst, men har senare använt sig av ARM–processorer i iPod.

Det kan även röra sig om någon form av PowerPC–processor vilka också finns framtagna just för sådana här bärbara produkter. Med PowerPC som bas borde det åtminstone inte varit särskilt svårt att anpassa operativsystemet till iPhone.