Vid iPhones presentation gjorde Steve Jobs en liten luring/plantering. Många hajade säkert till när Jobs visade upp iPhones musikfunktioner med hjälp av Beatles album och skivomslag. Beatles finns som bekant inte representerade hos iTunes Store eller hos någon annan nedladdningstjänst ännu.

Beatles bolag Apple Corp. har i omgångar varit i luven på Apple Computer Inc. vad gäller huruvida det senare företaget får hålla på med musikrelaterad verksamhet. Nu finns en mängd signaler som tyder på att de två äpplena valt att samarbeta istället för att bråka. Inte minst namnbytet där Apple Computer Inc. ändrat namn till Apple Inc. är en klar indikation på vapenvila och nya tider.

För ungefär 20 år sedan släpptes samtliga Beatlesalbum som CD. Att de kommer att återutges i nyrestaurerat skick har annonserats, dock inte när och hur. De senaste ryktena talar nu om att återutgivningen kommer att ske tillsammans med Apple och med iTunes Store som exklusiv kanal till att börja med.

En stor reklamkampanj ska tydligen dras igång i samband med Super Bowl–finalen redan den fjärde februari. Om det stämmer att det remastrade materialet släpps först via iTunes Store och dyker upp på CD senare, hoppas jag att detta även blir startskottet för högre kvalitet på iTunes Stores ljudfiler.