Säga vad man vill om Microsoft, men bra med koll har de ont om. Än en gång har Macanvändare (och Microsofts egna Macutvecklare verkar det som) lämnats lite på efterkälken av övriga Microsoft.

Att inte åtminstone ha någon sorts enklare dokumentkonverterare för nya filformat färdig för Macanvändare med äldre Officepaket redan vid lanseringen av Office 2007 för Windows är rätt beige (finns såklart för Windowsanvändare). Att i frånvaro av detta inte ha information och tidplan kring när en sådan ska finnas tillgänglig är rent av slarvigt/korkat.

Nu är detta mer av en rätt typisk, men egentligen inte särskilt allvarlig kritik, eftersom det i praktiken säkerligen inte kommer att svischa runt särskilt många dokument i Microsofts nya format än på ett tag.

Skulle du stöta på ett .docx–dokument finns redan nu en möjlighet att extrahera själva textinnehållet. Antingen genom en manuell metod, eller via en webbtjänst som konverterar till ett vanligt .txt–dokument.