Apple fortsätter som väntat att bada i ett rikt pengaflöde. När den preliminära rapporten för Apples räkenskapsmässiga fjärde kvartal presenterades igår, var det genomgående fina siffror som radades upp.

Omsättningen låg på 4,84 miljarder USD med en nettovinst på 546 miljoner USD, en klar uppgång från förra års motsvarande kvartal (3,68 miljarder USD / 430 miljoner USD). Man skeppade hela 1610000 Macar och 8729000 iPods, en ökning med 30 respektive 35 procent från förra årets fjärdekvartal. Steve Jobs summerar året med några fler imponerande siffror:

”This strong quarter caps an extraordinary year for Apple. Selling more than 39 million iPods and 5.3 million Macs while performing an incredibly complex architecture transition is something we are all very proud of. Looking forward, 2007 is likely to be one of the most exciting new product years in Apple’s history.”

Apples finansboss Peter Oppenheimer har fullt sjå att hindra pengabingen från att spricka:

”We are pleased to have finished the year with over $10 billion in cash and to have increased annual revenue by $11 billion in the last two years.”

Frågan är vad Apple har för planer med sina reserver. På sistone verkar man ha varit lite mer aktiva vad gäller uppköp av företag med kompletterande teknologi. Kanske får vi se fler sådana affärer framöver.