Apples klumpiga hantering kring det faktum att virus har skeppats med ett antal iPods, har med all rätt fått mycket kritik. James Abrams som tidigare var ansvarig för slutkontroll av Microsofts produkter har en del intressant att säga om saken:

”That Apple would blame Microsoft demonstrates a lack of understanding of remedial security and manufacturing processes. Virus was only a symptom of the problem. Apple didn’t know what they were shipping.”

Man borde omgående ha tagit fullt ansvar för denna miss och helst ha erbjudit utbyte av drabbade iPods rakt av och gratis antivirusprogram som åtgärdar just denna virusvariant, istället för dåliga ursäkter och länkar till vanliga antivirusprogram.

iWorm

Dessutom är det märkligt att kommentaren om Microsoft (As you might imagine, we are upset at Windows for not being more hardy against such viruses, and even more upset with ourselves for not catching it.) kunde slinka med i Apples rapport om problemet. Dessutom pratar man här om Video iPod, en term som Apple absolut inte vill använda sig av för dagens generation av iPod. Även där verkar kvalitetskontroll behövas.