En av de absolut bästa, smartaste och mest använda hjälpapplikationer jag har i min Mac är Overflow. Istället för att ha en sprängfylld Dock eller behöva öppna ett Finderfönster för att starta mer sällan använda program, så lägger du dessa i Overflows flytande panel, ett klick på rätt applikation och den drar igång medan Overflow tonar bort.

Enklast är att tänka sig Overflow som en förlängning av Mac OS X Dock, som håller sig ur vägen när du inte vill distraheras av ovidkommande ikoner. Nu har Overflow fått en rejäl uppdatering från version 1.6 till version 2.0, med snyggt integrerad uppdateringsfunktion för dig som redan begåvats med den goda smaken att ha Overflow installerat.

Funktionaliteten har ökat ordentligt, utan att ta bort det enkla grundkonceptet. Det går numer att ha flera kategorier/sidor med programikoner eller mappar i samma fönster. Overflow kan dessutom kickas igång med funktionstangenter (F1 i grundläget) på samma enkla sätt som för Exposé och Dashboard.

Det mesta går att ställa in så att du får Overflows utseende precis som du vill ha det. Alla val kan göras direkt med tangentbordet. Titta gärna igenom den videointroduktion som visar Overflows alla finesser. Ladda sedan ned, testa och köp.

För egen del är Overflow förstahandsvalet vad gäller tredjepartsprogram till Mac OS X Finder. Jag gillar denna sorts självklara enkelhet som inte ersätter, utan endast snyggt och prydligt kompletterar Mac OS X egna funktioner.

Apple borde göra på samma sätt med Overflow som när man inkorporerade CoverFlow i nya iTunes, det vill säga att helt enkelt köpa lös programkoden/idén från upphovsmännen och lägga in Overflow som en del i Mac OS X. Så bra är detta lilla program.