Bono, frontman i U2 har tillsammans med Bobby Shriver startat en välgörenhetsorganisation med namnet (RED). Syftet med denna organisation är att öka medvetenheten om den växande AIDS–epidemin i Afrika. Man samlar dessutom in pengar genom att låta några av världens mest kända varumärken sälja speciella (röda) versioner av sina produkter och donera en del av inkomsterna från detta till att hjälpa HIV/AIDS–drabbade i Afrika.

Ett långlivat rykte har talat om att Bono skulle ha fått med sin gamla polare Steve Jobs i detta projekt med en speciell iPodmodell. Någon röd iPod har inte synts till ännu, men nu kan det vara dags. Enligt uppgift kommer en röd iPod nano att lanseras genom The Oprah Winfrey Show imorgon. Bono och Oprah ska ha spelat in en reklamfilm inför lanseringen i en av Apples butiker i Chicago idag.

Denna specialversion av iPod nano 4 GB sägs få samma pris som sina vanliga systermodeller med 199 USD, varav 10 USD går vidare till den fond som sköter hjälparbetet. Imorgon vet vi om det hela stämmer och i sådana fall om denna iPod ser ut som den photoshopfixade bilden här ovan.