Såhär strax innan iPods femte födelsedag kan det vara läge att titta både bakåt och framåt i tiden. Steven Levy har fått sig en pratstund med Steve Jobs, som berättar litegrann kring hur iPod kom till och hur man lyckades övertala skivbolagen att satsa på musikförsäljning genom iTunes.

På karakteristiskt elegant Jobsvis skjuter han dessutom ned Microsoft Zunes trådlösa musikdelningsfunktion:

”I’ve seen the demonstrations on the Internet about how you can find another person using a Zune and give them a song they can play three times. It takes forever. By the time you’ve gone through all that, the girl’s got up and left! You’re much better off to take one of your earbuds out and put it in her ear. Then you’re connected with about two feet of headphone cable.”

Det är inte fel att dela med sig, men varför krångla till det?