Är det bara en slump att Apples Aperture och Adobes Lightroom är såpass lika och dök upp nästan samtidigt? The Business News Source anser i alla fall inte det. Enligt dem så är det samma team som la grunden för Lightroom hos Adobe, som kom att utveckla Aperture åt Apple.

Frågan är nu hurpass upprörda Adobe är över Apples kupp med Aperture. Kommer detta att påverka tidsplanen för när Adobe CS3 släpps för Mac?

”Since the launch of the original Mac the two company’s fate have been tightly tied together, perhaps this spat is just a spat, or perhaps the two companies are on seriously divergent paths.”

Hela historien påminner om när Apple köpte ett videoredigeringsprogram under utveckling (KeyGrip) från Macromedia 1998. Detta program blev sedan grunden till Final Cut Pro, vilken kom att sopa banan med Adobes videoredigeringsprogram Premiere på Macsidan. Det tog Adobe så hårt att Premiere slutade att utvecklas för Mac.