David Watanabe är en av mina absoluta favoriter vad gäller kompetenta programutvecklare. David har med sådana applikationer som Acquisition, Newsfire och Inquisitor lyckats särskilt väl vad gäller gränssnitt och användbarhet.

Davids första programprojekt Acquisition är en Gnutella–/Limewireklient som är extremt enkel att använda och ger mycket information på ett lättfattligt sätt i ett och samma programfönster. Det finns redan grundläggande stöd för BitTorrent i detta program, men nu har David på gång en dedicerad BitTorrent–klient.

Xtorrent lånar mycket av alla de smarta finesser som Acquisition byggt upp under sin levnad. Med Xtorrent krävs inte sökande efter filer och trackers på nätet. Här skriver du bara in det du söker efter, får upp resultat och kan sedan ladda ned direkt.

Än så länge finns inte Xtorrent ute, men ett betatestprogram kommer snart att dra igång. Tills dess kan du läsa mer om Xtorrent hos PhillRyu.com.