Macworld US har testat nya iMac 24–tum och kan konstatera att den kickar rumpa, nästan vad man än jämför med (Även nya Mac Pro). Som vanlig gnälls det lite på de begränsade möjligheterna att uppgradera, men det är ju å andra sidan inte meningen med denna typ av alltiettdator.

Apple har släppt fler och fler svarta, lite mer exklusiva produkter på sistone. Det började med iPod för video och iPod nano. MacBook i mattsvart finish kostar mer än den vita varianten, vilket många villigt betalar. Nu senast har nya iPod nano dykt upp i en mer exklusiv (8 GB) svart version.

Svart signalerar proffsutrustning och nya iMac 24–tum kvalificerar sig lätt som sådan rent prestandamässigt. På Photokina–mässan 25 september lutar det åt att Apple släpper en nyare version av Aperture och vidhängande uppdatering av Mac OS X till version 10.4.8.

Vore det inte lite trevligt om man dessutom släppte en maxad version av iMac 24–tum i svart? Vore perfekt för (halv)proffsfotografer och andra som behöver en neutral och blänkfri ram runt skärmen för bästa färgåtergivning.