Microsoft Messenger 6 för Mac som dyker upp i början av oktober kommer att ha en hel del nya finesser. Den mest efterfrågade, ljud–/bildchatt får dock vänta till version 7 som kommer nästa år.

Anledningen till detta är inte att man vill undanhålla denna finess från Macanvändare. Idag bygger Messenger på två olika protokoll, Windows Live Messenger respektive Live Communications Server. Dessa två kommer att slås samman nästa år, vilket är anledningen till att man väntar med att lägga till denna funktion för Macversionen.

En fullödig Messengerklient är väldigt viktig för att främst riktigt unga användare ska ta till sig Macen fullt ut. Det har jag egen erfarenhet av med två döttrar i chattåldern. Messenger 6 får i alla fall bättre stöd för smilies och därmed mer respekt från de något yngre datoristerna.