Sedan ett par månader har jag haft förmånen att få kika in bakom kulisserna (samt träffa upphovsmannen) till ett intressant, svenskt (men engelskspråkigt) initiativ i Macvärlden. MacForBeginners är en webbplats som på ett enkelt och rättframt sätt hjälper till att förklara hur du kommer igång med Mac.

Ursprunget till webbplatsen är det bästa tänkbara. Mårten Björk är en självlärd Macevangelist som övertygat nästintill alla i sin omgivning att skaffa Mac. Det här har såklart inneburit mycket nedlagd tid för Mårten, till att hjälpa dessa själar igång med sina nyinköpta sköna Macar.

När Mårten letade resurser på nätet att hänvisa till för att komma igång, så upptäckte han att det knappt fanns något alls vad gäller grundläggande Macande. Håller man på med webb är steget inte långt från ett sådant konstaterande till att fixa lämpligt domännamn och ta itu med uppgiften själv, vilket alltså Mårten raskt gjorde.

Nu kommer snart resultatet att få premiär. Fram tills dess har en blogg och presentation lagts upp för att skapa lite förhandsintresse. När väl MacForBeginners släpps lös är jag övertygad om att den kommer att få stor internationell uppmärksamhet.