John Martellaro har kommit med ännu en skarp och välskriven analys kring Apple. Den här gången tar han sig an varför Apple kommer att klara av att göra samma sak med nedladdad film som man tidigare gjort med nedladdad musik.

Kärnan i det hela är att det krävs ett teknikdrivet företag och en tydlig vision för att lyckas få till en tillräckligt enkel tjänst som folk är villiga att ta till sig och använda. Att bara slänga pengar på problemet räcker inte. Sedan gäller det bara att låta saker ta sin tid, att ändra konsumentbeteenden är inget som görs över en natt.

”A common factor that confuses analysts and executives alike is customer inertia. It’s insane to think that Apple is going to change customer habits overnight. Those who are suspect of Apple’s chances for success tend to think in terms of immediate, visible changes. Maybe they’re victims of ADD. But it’s also insane to to think that new technologies won’t start gaining momentum and overtake expectations.”

Personligen är jag mest tveksam till prissättningen som ett hinder för acceptans för Apples filmtjänst.