Genom att börja med att berätta att mycket fortfarande är hemligt vad gäller kommande Mac OS X 10.5 Leopard, öppnar Apple för fortsatta spekulationer kring hur slutprodukten egentligen kommer att se ut. Den kaxiga tonen vad gäller Microsofts tradition att imitera, snarare än innovera, innebär förhoppningsvis att det finns mer godis att vänta.

Mitt tips är att man väntar med att spika eventuell uppstädning/uppfräschning av gränssnittet tills den skarpa versionen dyker upp. Det vi fick en första titt på ikväll vad gäller helt nya funktioner verkar klart vettigt.

Time Machine kan förhoppningsvis visa sig vara ett riktigt smart sätt att ta kontinuerlig backup.

Spaces bör bli en bra hjälp att undvika en alltför överlastad arbetsmiljö i Macen.

64–bitar rakt igenom Mac OS X har idag ingen större praktisk nytta för de flesta. Men för de applikationer som kan nyttja detta lär blir det ett riktigt lyft.

En fråga som många säkert vill ha svar på är om det finns några prestandahöjare dolda under huven på det nya OS:et. Rapporter om prestanda lär dyka upp så snart utvecklarversionen hunnit testas av ivriga utvecklare.