Ännu en liten läcka på Apples webbplats tyder på att vi får se en ny iBook/MacBook imorgon. Läckan ifråga består av en inbjudan till ett seminarium som kommer att berätta om en ny iBook, som sägs vara den billigaste iBook–modellen någonsin.

Dessa nya uppgifter tyder onekligen på att man kommer att behålla namnet iBook, liksom man har hållit kvar vid iMac vad gäller den andra storsäljaren för konsumentmarknaden.

Seminariet ifråga kommer att hållas i CompUSA:s Apple Shop på Femte avenyn i New York. Det har av vissa spekulerats i att sådana här ”misstag” på Apples webbplats är ett sätt att piska på ryktesmaskineriet inför releasen. Härmed var detta alltså gjort även här.

Uppdatering: Det enda misstaget med ovanstående inbjudan från CompUSA/Apple är att de använt gammal text för ett regelbundet återkommande seminarium. Det var ett tag sedan nu som iBook var ”the new iBook”.

Med tanke på den pågående spelmässan E3 vore det dessutom dålig tajming av Apple att släppa en ny modell. Smartare då att synka ihop det med öppnandet av Apples nya butik i New York senare denna månad.