Idag är det exakt fem år sedan den första vita iBook G3 introducerades. Den nya modellen ersatte sin föregångare, vilken med sina runda former och halvgenomskinliga färgpaneler var en ättling till Apples extremt framgångsrika iMac.

Nya iBook G3 lånade sin stil mer från Titanium PowerBook med raka linjer och smidigare format. Den blanka vita exteriören skulle senare samma år även komma att omfatta den helt nya produkten iPod. Premiärmodellen av denna iBook innehöll en 500 MHz G3 och en hårddisk på hela 10 GB.

Grundmodellen av iBook har hållit väl både rent praktiskt och utseendemässigt sedan introduktionen den första maj 2001 utan några större förändringar.

Apples nästa generation av budgetmodell bland bärbara, vilken troligtvis kommer att heta kort och gott MacBook, väntas dyka upp inom den närmaste tiden.