I förrgår släpptes så äntligen efterföljaren till Apples riktiga storsäljare vad gäller bärbara datorer. Nya MacBook som ersätter iBook (samt 12–tums PowerBook) har mötts med lovord nätet runt. En nyhet på denna modell råder det dock viss tveksamhet inför.

Den nya 13,3–tums skärmen är blank, något som på senare tid blivit mode på bärbara PC. Nackdelen med en blank (eller glänsande som Apple kallar den) skärm är just att den är blank, vilket innebär reflexer från omgivningen som gör den svårare att använda ifall du inte kan kontrollera din ljusmiljö.

För MacBook Pro ges nu möjligheten att välja mellan standardskärmen som är matt, eller en ny blank bildskärm. MacBook har tyvärr inte denna valmöjlighet.

Vare sig din skärm är matt eller blank så kommer här ett tips om snygga (rent av glänsande) skrivbordsbilder. Här kan du direkt välja rätt skärmupplösning. Även MacBooks glänsande blanka 1280 x 800 pixlar.