John Gruber som är min absoluta favorit bland tänkare och skribenter på nätet, har tagit det stora klivet och sagt upp sig från sitt vanliga jobb. Balansgången mellan att ha ett fulltidsjobb och att skriva på nätet är erkänt svår. Känslan av att det kanske, kanske skulle gå att leva på skrivandet, bara man fick jobba med det på heltid ligger gärna och gnager.

Någon riktigt bra modell för hur en blogg, om än aldrig så bra och populär, ska kunna dra in tillräckligt mycket pengar verkar inte finnas än. John lät sig i alla fall inspireras av Steve Jobs tal inför Stanfords avgångsklass förra året. Det man jobbar med är alldeles för viktigt och tar upp så mycket tid att det inte duger att nöja sig med något halvdant.

–€What I–€™ve concluded, though, is that if I want to make a full-time income from Daring Fireball, I need to just do it full-time. I.e. that it–€™s not going to work the other way around –€” to wait for the revenue to burgeon and then start putting full-time effort into it.–€

För att stödja Daring Fireball, vill John att vi som har stort utbyte av hans skriverier ska köpa en T–shirt (eller tre) och därigenom få ett ettårigt medlemskap vilket ger tillgång till lite extra godsaker. Jag för min del är övertygad om att hans kliv ut i det okända kommer att resultera i många roliga och tänkvärda artiklar framöver. Nu är bara frågan vilken eller vilka T–shirts jag ska välja.

Har du inte redan läst Johns fantastiska genomgång av vad Apples drag med Boot Camp egentligen har för innebörd, så tycker jag att du ska göra det nu.

daringfireball.net