I Forbes årliga lista över världens dollarmiljardärer hamnar Steve Jobs på plats 140 med sin förmögenhet på 4,4 miljarder USD. Som vanligt kniper Bill Gates förstaplatsen med sina 50 miljarder USD.

Fortune Magazine har för första gången placerat Apple bland världens tio mest beundrade företag. Denna årliga undersökning bland mer än 8600 företagsledare och analytiker genomfördes av managementbolaget Hay Group.

“Apple Computer has never previously featured in the World’s Most Admired Companies list, but the spectacular performance of the iPod boosted revenue enough to meet the criteria for consideration – and catapulted the company into the top ten, at ninth place. Apple also topped the list of the World’s Most Admired Innovators.”

Apples branschbetyg i bedömningen visar bland annat att man räknas som nummer ett inom kvalitet på produkter och tjänster, samt även vad gäller innnovation.

www.macminute.com