Den artikel från ZDNet Australia som valsat runt och hävdar att Mac OS X är busenkelt att hacka sig in i på 30 minuter är totalt missledande. Utmaningen som startade med en ung svensk Macanvändares uppmaning att knäcka hans Mac mini för att få root-access till den, liknade inte på något sätt en realistisk/typisk Macinstallation. Det som lyckades på 30 minuter var att gå från att ha lokal access till root-access. Alla som ville fick nämligen ett lokalt konto på den berörda datorn.

En normal Mac kopplad till nätet ger inte lokal access tlll någon över nätet. Brandväggen är på och inga portar öppna i grundläget.

Dave Schroeder vid University of Wisconsin har satt upp en ny hackarutmaning som går ut på att ta sig in i en mer normalt inställd Macinstallation. Läs gärna igenom Schroeders mer sansade bild av säkerhetsläget för Mac OS X.

www.vnunet.com