iLife ’06 sätter ytterligare några spikar i kistan för vår gamle vän på dekis. Brushed Metal som en gång i tiden var den hetaste stjärnan i GUI–världen har åkt på ytterligare bakslag. Nu har hela iLife–familjen (förutom rebellen GarageBand) fått den look som debuterade i och med iTunes 5.

Den här gången hittar vi Brushed Metal, sliten och irriterad utanför Safaris hus. Brushed försöker få hjälp till en comeback genom en av de få tungviktare som fortfarande smakar metall. Jon Gruber var på plats och lyssnade på deras konversation. Här följer ett litet utdrag från den.

Brushed Metal: We could do it, though. You and me. Remember when your public beta hit the street? Everyone was like, Oh man, brushed metal in a document-based app? That’s against the interface guidelines! You can’t do that! Waaa!” Good times, man, good times.

Safari: Yeah.

Brushed Metal: And the whole no-official-name-for-this-theme game. You know what I think they should call him? They should call him “The iLife Theme”. You know, like make it official, put it in the HIG: “This theme is only for use by iLife apps.” Don’t you think?

Safari: Look, Brushed. I’m not involved in this sort of thing. I just want to render pages, keep getting faster. Keep closing leaks. I’m just not involved with the theme stuff.

Det är hårt att vara metallisk i dessa dagar.