När Apple snart börjar sälja Intelbaserade datorer kommer det inte att nämnvärt påverka oss som redan är inne på Apple och Mac OS X. Den största effekten kommer de andra PC–tillverkarna, med Dell i spetsen att få känna av.

De flesta PC–användare vill inte behöva sätta sig in i vilka datordelar som fungerar ihop, utan vill ha något som fungerar direkt. Detta är anledningen till att Dell, HP och de andra har en marknad. Den som vill ha något utöver en prispressad standard–PC måste skruva ihop den själv, med alla de problem det innebär.

Men vad händer när Apple kliver in på banan?

”Why buy a Dell when you can buy a Powerbook with all the same abilities, a sexier design, and the added bonus of being capable of running Mac OS X? Apple is about start selling PCs, and the slightest bit of marketing or consumer word-of-mouth about this fact should ignite a huge increase in hardware sales for Apple at the expense of other Intel-based computer manufacturers.”

Varje procent av marknaden som Apple kan knipa från de kvarvarande stora PC–tillverkarna kommer att bli kännbar. Har de någon strategi för att möta en spelare som skapar sina egna spelregler?