Steve Wozniaks heta vilja att imponera på de andra medlemmarna i the Homebrew Computer Club ledde till skapandet av Apple I och satte bollen i rullning för det som kom att bli Apple Computer. I helgen har några av eldsjälarna från förr firat att det var trettio år sedan denna samlingspunkt för datorentusiaster hade sitt första möte.

”It was the most important thing in my life and every two weeks I lived for it. I was too shy to even speak at all. The only two times I ever spoke were to introduce the Apple I and the Apple II.”

Sammankomsten liknade till stor del hur det såg ut från början, gråare hår och skägg samt större kroppsvolym hos deltagarna till trots. En specialsektion om sammankomsten finns upplagd hos The DigiBarn Computer Museum som höll i arrangemanget.

Passa gärna på att ta en titt på DigiBarns videosamling. Där finns bland annat ett segment från Robert X. Cringleys dokumentär Triumph of the Nerds som visar hur det kunde se ut under klubbens glansdagar.

Eller varför inte en reklamfilm för Apples Lisa med Kevin Costner i huvudrollen. Det finns mycket gammal datorhistoria att botanisera i hos DigiBarn för oss som är lagda åt det hållet.