Uppmärksamma Applespanare har upptäckt ännu en flört med Steve Jobs från Disneys sida. Disney verkar väldigt angelägna om att få till en ny deal med Pixar vad gäller distributionen av Pixars massivt populära filmer. Videodealen med Disney/ABC för nya iPod/iTunes tolkas av många som just en sådan flört.

Det nya är att en bärbar dator, misstänkt lik en PowerBook förekommer i en scen i Disneys nya datoranimerade barnfilm Chicken Little. Istället för ett lysande äpple på skärmens baksida har man här ett ekollon.

Detta fick mig att tänka på min första riktiga dator, en Acorn Atom som jag köpte som byggsats. Den jag byggde ihop lackades svart istället för det normalt ljusbeiga höljet.

Apple har tidigare klonats av företag som spelat på fruktnamnet. Jag kommer själv ihåg att det 1979 dök upp en klon av Apple II med namnet Orange. Tydligen har det även funnits Apple II–kloner med namn som Citron och Pineapple.