Jag var helt enkelt tvungen att hitta en Macig anledning att få skriva om denna reklamfilm. Den krystade Mac–koppling jag kom upp med är att det finns en (inte särskilt rolig) skärmsläckare och lite skärmbilder som funkar till Mac och är kopplade till reklambudskapet.

Nu över till själva filmen. När den korta versionen först började visas på TV var både jag och min nioåriga dotter helt på det klara med att studsbollarna var datorfejkade. Det som är skönt med denna reklam är att de inte är det. Man har verkligen slungat iväg 250000 studsbollar nerför en brant gata i San Fransisco.

Avnjut gärna den långa versionen av reklamfilmen, med skön musik av vår egen José González. Här finns även en (gräsligt illa digitaliserad) dokumentär om hur man burit sig åt för att fånga allt på film. Vad reklamen handlar om? – Sonys nya platta LCD–TV Bravia.