Apple har lagt upp en liten guide som visar hur du spelar in och lägger upp en video–Podcast som kan användas ihop med nya iPod. Man använder sig i denna guide utav QuickTime 7 Pro och hänvisar sedan till FeedBurner för att sätta samman RSS–feeden. Vill du använda en fristående applikation för att göra RSS–jobbet så rekommenderar jag Feeder. Använder själv Feeder för att publicera allt innehåll till MaxiMac.

Har du lust att testa överföring av DVD till iPodformat så finns en guide vid namn HOWTO Rip DVD Movies To Your iPod av Mark Pilger. Den använder sig av gratisprogrammen MacTheRipper och Handbrake för att rippa och konvertera till rätt format. Det här kan vara ett intressant sätt att jämföra kvaliteten vid visning på TV mellan DVD och iPodvideo.

Videokonvertering av långfilm kräver tålamod.

Sedan har vi en guide med den provocerande titeln, HOWTO Put Porn On Your iPod från samma källa. Titeln får väl mer ses som en blinkning åt den gamla myten att porrindustrin skulle driva Internets utveckling, något som tack och lov inte gäller nuförtiden. Här visas hur du kan konvertera nästan vilka videoformat som helst till iPodvideo med hjälp av gratisprogrammet ffmpegX. Detta program är lite råddigare att installera än de tidigare nämnda applikationerna, eftersom du måste hämta andra programkomponenter som det sedan använder för att göra sitt jobb.

Det är nu fritt fram att experimentera och själv välja vad du vill ha för video i din nya iPod.