Såhär lagom till Halloween så har Apple lagt upp en artikel om det kommande spelet Stubbs the Zombie från Aspyr. Spelet som har undertiteln Rebel Without a Pulse har nyligen släppts till Xbox och kommer i slutet av November även för Mac OS X och Windows.

Spelet utspelar sig i en retrofuturistisk stad 1959, där Stubbs vaknar upp som Zombie och ger sig ut på jakt efter sin mördare sedan mer än 20 år tillbaka. Till sin hjälp har han den Zombiehord som skapas genom den gängse metoden, att äta upp människors hjärnor. Spelmotorn bygger på den som är utvecklad till Halo.

”As soon as you say ‘The hero of our story is a brain-eating zombie,’ seriousness goes right out the window. We were trying to make people smile, not meditate on their existential angst. So we went for the giggles.”

Jag är själv inte särskilt intresserad av att spela datorspel, men det här spelet är jag riktigt nyfiken på. Teman som inte är alltför allvarliga och roliga upplevelser istället för krångliga kontroller är rätt väg att gå enligt mig.

”Ultimately, it’s a love story and as we all know, love means never having to say you’re sorry for eating the brains of people you don’t even know and destroying their city.”

Kaos övervinner allt, samma sak med kärlek, alltså är kärlek lika med kaos. Allt enligt spelets författare/skapare Matt Soell.