Grafit slog idag upp portarna till sitt nya Apple Center i Luleå. Med vid premiären var Apples VD Oscar Bjers och Eric Gadd.

Apples Oscar Bjers ler ikapp med Grafits Patrick Jonsson

Lokalen är riktigt trevlig och ljus med öppna ytor och inte överlastad med produkter, precis det vi förväntar oss av en ny Applebutik idag. Grafit har tidigare mest servat reklambranschen och tryckerier här i norr. Trycket från kunder som ville köpa ”vanliga” Appleprodukter gjorde att man tog steget till att öppna ett fullvärdigt Apple Center.

Snygga iPodaffischer som kundmagneter

Ett rum anpassat för presentationer hör till ett riktigt Apple Center, ävenså detta. Klockan ett höll Eric Gadd ett välbesökt seminarium om och kring GarageBand och musikproduktion. Gadd guidade oss igenom GarageBands olika lager och funktioner genom att visa hur han jobbar fram grunden till en ny låt. En mycket bra genomgång som gav mig lust att ge GarageBand en ny chans själv efter tidigare tafatta försök.

Eric Gadd – genomtrevlig soulestet

Fler seminarier utlovas framöver. Ska bli kul att se hur denna satsning utvecklas. Det är just sådant här (plus reklam) som behövs för att få fram Apple i allmänhetens medvetande.