Redan 1985 funderade Apple på att gå över till Intelhårdvara. Det blev inget den gången, men 1992 startade man ett projekt med kodnamn Star Trek, för att porta Mac OS till PC. Projektet var ett samarbete med Novell, och fick stöd av Intel som inte gillade Microsofts dominans.

Den första december hade man efter hårt slit en fungerande demo. Strax därefter blev John Sculley ersatt av Michael Spindler som chef för Apple. Schindler skrotade Star Trekprogrammet och satsade istället på att få klart System 7 för PowerPC.

Ibland är det skönt när grejer inte blir av enligt plan. Hade Apple skrotat hårdvarusidan och gått in för bara operativsystem till standard–PC så skulle vi missat många sköna Macar. Apple bör hålla hårt i kopplingen Appledator–Mac OS, alldeles oavsett vilken processor som råkar sitta i burken.